XXL Ontmoeting De Polbeek Zutphen, PROJECT

Artikel 4 van 8

In opdracht van De Polbeek Zutphen

Zie, Lach, Leef

De vorm van het beeld symboliseert het gedachtegoed van de organisatie: kijk  verder, je leeft met elkaar, ontmoetingen zijn waardevol en binnen handbereik. Er is meer, men kan meer, probeer, vul als begeleider niet in wat de bewoner wil maar ondersteun alleen daar waar nodig. Ontmoet elkaar in de wijken en nodig ze uit in het fraaie pand voor een kop koffie, een spel, een praatje, een schildersessie, whatever!

Het beeld gemaakt van polyester staat met zijn neus gericht naar de wijk en doet een stap vooruit. Snuffelend, verkennend, het contact willen aangaan en ontmoeten. Tegelijkertijd uitnodigend want het is wel een opvallend kleurrijk object met een aaibaar karakter.

Op het beeld heb ik grote en kleine monden, ogen en allerlei handen geschilderd. Onderling verbonden met sierlijke belijningen en kleurvlakken tot een geheel. Het thema van De Polbeek ‘zie , lach en leef’ komt op dit kleurrijke beeld  op deze wijze terug. In het maakproces heb ik samen met een aantal kinderen en bewoners aan het beeld gewerkt. ik hou ervan om samen met anderen aan dit soort community art projecten te werken.

Na het officiële moment heb ik binnen een presentatie gehouden over het proces en gedachten gang achter het ontwerp. Erg leuk dat men hierna nog wat ging doorvragen, er was echt interesse. de belofte van de Polbeek op de sokkel van het beeld schilderen: zie, lach, leef!

© 2021 - 2024 LeeuwProducties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel